• Photographer: Jord Visser

Basisschool Blink viert 10-jarig bestaan met feestweek

CULEMBORG Basisschool Blink bestaat 10 jaar en dat vieren ze de eerste week van juli met een feestweek vol activiteiten.

Blink is een kleinschalige basisschool die creatief en boeiend onderwijs biedt. Ze richten zich op de brede ontwikkeling van kinderen en geven hen invloed op hun eigen leerproces. Daarbij staan vertrouwen en gelijkwaardigheid centraal. ,,Want wij geloven dat een kind het beste tot zijn recht komt in een omgeving waarin hij zich gezien, gehoord en begrepen voelt."

In de afgelopen tien jaar heeft Blink op verschillende locaties in Culemborg gestaan. Inmiddels hebben ze alweer jaren een vaste plek aan de Jan van Riebeeckstraat. Hier heeft de school een natuurlijk schoolplein gecreëerd, met veel groen, een waterpomp, moestuin en boomhut.

De jubileumweek begint op maandag 1 juli. Op dinsdag gaan alle klassen op schoolreis. Donderdag staat in het teken van circus: onder professionele begeleiding maken de kinderen een gezamenlijke circusvoorstelling, die zij om 14.00 uur opvoeren op het plein. Publiek is welkom. 's Avonds volgt een jubileumfeest en reünie. De feestweek wordt afgesloten met een sport- en speldag, picknick en het uitreiken van de getuigschriften aan alle leerlingen.