• Richard Stark

Beëdiging nieuwe burgemeester Culemborg

CULEMBORG Gerdo Grootheest, 38 jaar (GroenLinks) is per 9 juni benoemd tot burgemeester van de gemeente Culemborg. Gerdo Grootheest is sinds 2010 wethouder van de gemeente Maastricht. Daarvoor was hij van 2002-2010 raadslid van de gemeente Maastricht.

Op 24 oktober 2016 heeft de gemeenteraad van Culemborg de profielschets voor de nieuwe burgemeester, in het bijzijn van de commissaris van de Koning in Gelderland Clemens Cornielje, vastgesteld.

 

Voor de burgemeestersvacature Culemborg (ca. 28.000 inwoners) hadden zich 19 sollicitanten per brief gemeld. De commissaris van de Koning heeft gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten. Vervolgens heeft hij overleg gehad met de door de gemeenteraad van Culemborg ingestelde vertrouwenscommissie.

De vertrouwenscommissie heeft eveneens gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Op basis van de vastgestelde profielschets heeft de vertrouwenscommissie twee kandidaten voorgedragen aan de gemeenteraad. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de aanbeveling van de gemeenteraad en het advies van de commissaris van de Koning overgenomen.

 

Tijdens de raadsvergadering van vrijdag 9 juni wordt Grootheest beëdigd door de commissaris van de Koning en aansluitend vindt de installatie plaats.

De commissaris van de Koning treedt in deze procedure op als rijksheer.