• Huub Claessens

Beeldhouwer Abigail Tulis op het Spoel

CULEMBORG Abigail Tulis verblijft tot en met augustus als Artist in Residence op Werk aan het Spoel. Abigail is een klassiek geschoolde, figuratief beeldhouwer die zich laat inspireren door de Renaissance. Tijdens haar verblijf biedt zij diverse workshops aan voor alle leeftijden: portret boetseren, decoratief boetseren, landschappen tekenen. Alle workshops zijn voor alle leeftijden en niveaus, tenzij anders aangegeven. Iedere laatste vrijdag van de maand exposeert zij van 18.00 tot 20.00 uur in het atelier met al eerder werk en werk gemaakt op Werk aan het Spoel.

Tijdens haar verblijf geeft Abigail diverse workshops waaronder het maken van een decoratief reliëf in klei, geïnspireerd op historische voorbeelden. Ze geeft uitleg over de te gebruiken materialen, gereedschappen en de opbouw van het werkstuk. In een demonstratie laat Abigail het modelleren zien en kan je kiezen uit een aantal door de kunstenares voorbereide ontwerpen/werktekeningen. Inclusief koffie/thee en/of lunch. Kijk voor data, kosten en aanmelden op de website van Werk aan het Spoel.

Abigail Tulis is aanwezig in het atelier op woensdag en donderdag 10.00 -16.00 uur; vrijdag en zaterdag 11.00-17.00 uur; zondag 13.00-19.00 uur. Expositie beelden en inkt-tekeningen: elke laatste vrijdag van de maand van 18.00 - 20.00 uur. Locatie: Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg. Aanmelden voor de workshops kan per e-mail: marie.tulis@gmail.com. Meer informatie over Artist in Residence en Werk aan het Spoel: www.werkaanhetspoel.nl