• Van de Ven, Mieke UTC CCS
  • Van de Ven, Mieke UTC CCS
  • Van de Ven, Mieke UTC CCS

Benefietconcert Regio voor Rivierenland

TIEL Zaterdag 1 september vinden in de Rabozaal van de Agnietenhof in Tiel twee benefietconcerten Regio voor Rivierenland plaats, aanvang 15.00 uur en aanvang 20.00 uur. De opbrengsten komen ten goede aan de kinderafdeling- en poli van het ziekenhuis Rivierenland.

In aanloop naar een benefietconcert dat de stichting Muziek voor Kinderen in het voorjaar van 2019 wil houden, is er nu eerst een samenwerking aangegaan met de stichting Plan D voor het creatieve werk van Floris Kolvenbach.

De wat oudere Tielenaren zullen hem ongetwijfeld nog herinneren als frontman van de Tielse underground rockband "The Dream" waar ook, de veel te jong overleden, John van Buren deel van uitmaakte.

Albert Wammes schreef over de afgelopen 50 jaar het boek "Tijdreiziger, een Tielse Jongensdroom", waarin 2 cd's van Floris Kolvenbach, dat in september vorig jaar gepresenteerd is op de gelijknamige tentoonstelling in het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel.

Naast Floris Kolvenbach, die optreedt als singer- songwriter met prachtige ballads en maatschappijkritische songs, kunnen de aanwezigen ook genieten van zijn Voltage Control Orchestra waarin grootmeesters van synthesizermuziek meespelen.

Bij de middagvoorstelling verschijnt "Clown Blinky" als entr'acte. De avondvoorstelling heeft als extra optreden Willem Gradisen en vrienden. Velen zullen hem nog kennen als oud wethouder van de gemeente Tiel.

De avond wordt afgesloten met een nazit. Napraten, maar ook luisteren naar en dansen op de muziek van What Next.

Toegangskaarten zijn €20,00 en zijn verkrijgbaar bij: auwenhof Kiosk, Wilhelmina Druckerstraat 7, 4003 ZN Tiel. Primera, Kamperfoelie 16, 4007 TL Tiel. Bruna, winkelcentrum Kwadrant, Nieuwe Tielseweg 163, 4006 BG Tiel, Primera Centrum, Waterstraat 73, 4001 AN Tiel, www.thedream.info en in De Agnietenhof voorafgaand aan de concerten op 1 september.