• Tovertafel Active Cues
  • J.v.GALEN

Benefietoptreden voor zorgcentrum Beatrix

CULEMBORG Het Jacqlin Peters Collective en Gasterij de Meent in Beusichem houden zondag 17 september vanaf 15.00 uur een jazzy middag met een prachtig repertoire aan covers in verschillende jazzstijlen. De toegang is gratis. De opbrengst van deze middag komt ten goede aan een spaaractie van zorgcentrum Beatrix in Culemborg voor een Tovertafel.

Jacqlin vraagt bezoekers die middag een donatie te doen voor de Tovertafel voor zorgcentrum Beatrix. Bezoekers zijn vanaf 15.00 uur van harte welkom bij Gasterij De Meent, Klassenburgerstraat 18, achter de open slagboom schuin tegenover Party Centrum De Bruine Kip in Beusichem (gratis parkeren).

Vanuit het hart

Jacqlin Peters hoorde van de inzamelingacties en besloot zich in te zetten voor dit mooie initiatief: ,,In mijn directe familie heb ik kennis gemaakt met dementie. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het soms kan zijn om contact te maken met mensen met dementie. De Tovertafel is een mooi middel om cliënten, familie en mantelzorgers hierbij te helpen bij zorgcentrum Beatrix." In overleg met De Meent in Beusichem verzorgt zij met haar Collective daarom een mooi jazzy optreden. Jacqlin vertolkt een breed repertoire aan covers uit The Great American Songbook, variërend van swingende en zwoele (latin)jazz-standards tot prachtige ballads. Denk maar aan Diana Krall, Ella Fitzgerald en Astrud Gilberto. De mengeling van haar unieke stem - soms intiem, soms speels - verrassend en uit het hart gezongen mist zijn uitwerking niet.

De Tovertafel is een speels product voor ouderen met dementie. Interactieve spellen, bestaand uit lichtprojecties op tafel, reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren de ouderen zowel in fysieke activiteit als sociale interactie. En minstens zo belangrijk: ze bren­gen een heleboel vrolijkheid en plezier!

Joke Saly, verpleegkundige bij zorgcentrum Beatrix: "De Tovertafel is op proef bij ons geweest en daar heb ik er kennis mee gemaakt. Ik was direct enthousiast toen ik zag hoe be­woners met dementie er op reageren. Er werd gelachen, gecommuniceerd en actief bewogen. Geweldig om te zien! De Rotary draagt bij in de aanschafkosten, maar daarnaast organiseren wij activiteiten en acties om zelf geld in te zamelen. We zijn ontzettend blij met het initiatief van Jacqlin om een benefietoptreden te organiseren zo bij te dragen aan de Tovertafel! Een Tovertafel kost namelijk best veel geld, maar dat is het meer dan waard."