• Bertolf
  • c-linelle-deunk

Bertolf en Ingmar Heytze in de Fransche School

Vannacht ben ik een goede wijn.

Ik ben fruitig en op dronk,

sta transparant gedecanteerd

in een karaf van oud kristal,

geschikt voor diepe conversatie,

oude kaas en vleesgerechten,

gretig slempen, zachtjes nippen,

proosten met een oude vriend,

toosten op het ene meisje

of voor eenzaam lamenteren,

maar geen mens komt mij proberen.

Ik verzuur langzaam tot azijn.

Het gedicht Château des rêves van de Utrechtse dichter Ingmar Heytze. Op zondagmiddag 21 januari komt hij met singer/songwriter/gitarist Bertolf Lentink naar Culemborg. Er is dan een speciale voorstelling met wijnproeverij in Theater de Fransche School.

Ingmar Heytze vierde vorig jaar zijn dertigjarig jubileum. Hij heeft al die tijd van zijn columns, optredens en poëzie kunnen leven en dat is voor een dichter niet eenvoudig. Hij is dan ook goed: vindingrijk, grappig, filosofisch en natuurlijk vaardig met taal. Daarnaast geniet hij van het voordragen. Dat zie je, dat hoor je.

Bertolf (Lentink) was jarenlang de gitarist van Ilse De Lange en hij speelt ook al een hele tijd als solo-artiest of met de tributeband Her Majesty. Die band is bekend geworden met eerbetonen aan de Beatles en Crosby, Stills, Nash and Young. Bertolf is één van de beste gitaristen van ons land, zingt daarbij mooi en maakt prachtige liedjes.

Zoals elke voorstelling met wijnproeverij in De Fransche School, is KRO-NCRVpresentator Hijlco Span erbij om alles aan elkaar te praten en introduceert Klaas Drupsteen van wijn&verwonderen de toepasselijke wijnen die door alle aanwezigen geproefd worden.

Kaarten voor deze middag met muziek, poëzie, goede gesprekken en wijn zijn te bestellen bij Theater De Fransche School: www.theaterdefranscheschool.nl

Tijd: 15.30 - 17.30 uur; toegangsprijs: €30,-.