Bijeenkomsten 'Gezond en veilig zelfstandig blijven voor senioren'

CULEMBORG Op maandag 2 oktober start in wijkcentrum De Salaamander, Heimanslaan 2 in Culemborg de eerste bijeenkomst 'Gezond en veilig zelfstandig blijven voor senioren'. Deelnemen aan de 23 wekelijkse bijeenkomsten is gratis. De deelnemers krijgen beweegoefeningen en uitleg over gezond en veilig ouder worden.

Door mee te doen aan de 23 bijeenkomsten leren de deelnemers wat ze zelf kunnen doen om gezond en veilig zelfstandig te blijven. Ze leren bijvoorbeeld waarom het belangrijk is om dagelijks te bewegen. En hoe je veilig beweegt en daarmee voorkomt dat je valt. De deelnemers krijgen dus informatie maar er wordt ook veel geoefend. De oefeningen bestaan uit beweegoefeningen waaraan iedereen kan meedoen. Door de oefeningen krijgen de deelnemers meer spierkracht en verbetert de balans. Ook wordt er geoefend in veilig vallen en weer opstaan.

De bijeenkomsten zijn iedere maandag om 14.00 uur in wijkcentrum 'De Salaamander', Heimanslaan 2 in Culemborg. De eerste bijeenkomst duurt 2,5 uur. Daarna duren de meeste bijeenkomsten 1 uur. Deelnemen aan de bijeenkomsten is gratis. Na de 23 bijeenkomsten is het mogelijk om door te gaan met de beweeglessen. De lessen worden gegeven door wijkverpleegkundigen van het sociaal wijkteam van gemeente Culemborg in samenwerking met Sportbalans.

Info en aanmelden: Hennie Uittenbogert, henniesportbalans@gmail.com, of Jose Coes, jose.coes@swtculemborg.nl, 06-10050047 of Janine van der Heiden, janine.vanderheiden@swtculemborg.nl, 06-10185946.