• De busjes met Culemborgse senioren rijden over Nederlands mooiste punt: de Appeldijk bij Tricht

    Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam

Bloesemtocht Lions weer grandioos

CULEMBORG Ieder jaar slaagt de Lionsclub er weer in een mooie bloesemtocht door de Betuwe te organiseren. Hierbij worden de senioren uit de verzorgingshuizen en die thuis wonen met busjes of personenauto's opgehaald en naar het centrale punt aan de Vier Dreven gebracht. Daar start de tocht waar zeker vijftien busjes van Rode Kruis, Klaartje, Zorgcentrum De Betuwe en taxi Voet aan deelnemen.

Verder rijden er ruim dertig luxe auto's mee, die via de Lange Dreef over Beusichem, Buren, Tricht en Beesd een mooie tocht hielden voor de senioren, die konden genieten van de mooie bloesem. Dit jaar konden de senioren ook op de Appeldijk bij Tricht de eerste appelbloesem aan de bomen zien. Mede doordat de zon niet zo fel was, kon men de bloeiende bomen goed bekijken. Vervolgens werden de senioren getrakteerd op koffie en gebak dat gemaakt was door leerlingen van het KWC. Het Rode Kruis zorgde ervoor dat senioren in de kantine van Multidesk terecht konden, terwijl de overigen hun versnapering kregen in het eigen verzorgingshuis.

Leden van de Lions zorgden als verkeersregelaars ervoor dat de stoet veilig door de Betuwe werd geleid. Hiermee bezorgden zij de senioren van Culemborg weer een onvergetelijke avond.