• Kinderburgemeester Bobbie Smeets met links naast haar burgemeester Gerdo van Grootheest, te midden van de leden van de kinderraad

    Gemeente Culemborg

Bobbie Smeets nieuwe kinderburgemeester Culemborg

CULEMBORG Bobbie Smeets (groep 6 van de Josefschool) is de nieuwe kinderburgemeester van Culemborg. Burgemeester Gerdo van Grootheest overhandigde haar donderdag de ambtsketting. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Culemborg.

Van Grootheest: ,,Culemborg heeft 28.000 inwoners, waaronder veel kinderen. De gemeente vindt het heel belangrijk dat kinderen kunnen meedenken over hoe we Culemborg nog leuker kunnen maken."

Na de beëdiging bedankte burgemeester Van Grootheest de vorige kinderburgemeester, Sheena Doekhi, voor haar inzet het afgelopen half jaar. Sheena gaf nog een gouden tip aan Bobbie: ,,Ga meteen aan de slag, anders kom je in tijdnood."

Alle kinderen in Culemborg kunnen meedoen aan het programma Kinderraad van de Brede School Culemborg. Dit programma bestaat uit zeven lessen over het besturen van de stad Culemborg. In de lessen leren de kinderen op een aantrekkelijke en afwisselende manier wat er komt kijken bij het besturen van de stad. Voor de debatten kan de gemeente onderwerpen aandragen. De kinderen die meedoen aan dit programma vormen de kinderraad Culemborg. Tijdens de lessen kiezen de kinderen een kinderburgemeester. Deze blijft een half jaar actief en geeft het stokje dan over aan zijn of haar opvolger.

Er zijn nu twee kinderburgemeesters geweest, namelijk Ouiam el Ouasdad en Sheen Doekhi.