• Simon Dijk
  • Simon Dijk
  • Simon Dijk

Bommelding Lek en Linge 'misselijke grap'

CULEMBORG Grote onrust dinsdagmorgen op ORS Lek en Linge in Culemborg. Bij de meldkamer van de politie kwam om 10.40 uur een melding binnen dat er op de vmbo-locatie om 11 uur een bom zou afgaan. Daarop besloot de politie zonder overleg met de schoolleiding alle vier de schoollocaties te ontruimen. ,,Achteraf niet nodig", aldus directeur Joost van Rijn. ,,Alleen de vmbo-locatie was voldoende geweest."

Het bleek al snel te gaan om een valse melding. ,,Een misselijke grap", aldus Van Rijn, ,,die echter vervelend heeft uitgepakt voor de vmbo-leerlingen die examen moesten doen. Zij krijgen nu uiteraard wel langer de tijd om het examen af te maken."

Van Rijn had al snel in de gaten dat er niks aan de hand was. ,,Er speelt op school helemaal niks, de sfeer is prettig, dus het was een kans van 1 op 1 miljoen dat het echt om een bom zou gaan. De technische recherche heeft ook niet eens de moeite genomen om naar Culemborg te komen. We konden dan ook alweer snel over tot de orde van de dag. We moeten het maar zijn als goede ontruimingsoefening."