• Dik Hooijer
  • Bouwdorp Culemborg

Bouwdorp keert terug in 2019

CULEMBORG Sinds enkele weken is Stichting Bouwdorp Culemborg weer gestart met de voorbereidingen voor het Bouwdorp, dat altijd plaatsvindt in de eerste week van de zomervakantie. Op dinsdag 23 en woensdag 24 juli wordt het grasveld aan de Otto van Reesweg/Eemweg omgetoverd tot spectaculair bouwterrein. 180 kinderen bouwen – onder toezicht en begeleiding - op dit terrein hun eigen bouwwerken van hout. Het bouwterrein ontpopt zich binnen twee dagen tot een waar Bouwdorp. Via een Facebookactie werden suggesties voor een thema aangedragen. Het thema dit jaar is Supersize; kleine voorwerpen/dingen kunnen in het groot worden nagebouwd door de deelnemers.


Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan het Bouwdorp. Kosten bedragen €15,00 per persoon, voor twee dagen. Neemt een kind een vrijwilliger mee, dan ontvangt het €5,00 retour tijdens het Bouwdorp. De inschrijving start op 20 mei en sluit 2 juni. Uitsluitend in deze periode kan een deelnemer worden ingeschreven. Alleen volledig ingevulde inschrijfformulieren worden in behandeling genomen.

Stichting Bouwdorp Culemborg organiseert dit jaarlijkse evenement geheel zelfstandig. Uiteraard kan dit niet zonder de enthousiaste inzet van vrijwilligers. Wie 18 jaar of ouder is en een groepje deelnemers wil begeleiden, kan meedoen. Het aantal beschikbare plaatsen voor deelnemers is volledig afhankelijk van het aantal vrijwilligers.

In 2018 kreeg het Bouwdorp veel steun van (spontane) sponsoren. Om het Bouwdorp ook nu weer tot een succes te maken zijn ze hard naar hen op zoek. Sponsoring kan financieel of in de vorm van materialen. Info: www.bouwdorpculemborg.nl.