• Werkgroep Culemborg Amnesty International
  • Werkgroep Culemborg Amnesty International

Brieven schrijven tegen onrecht in Culemborg

CULEMBORG Op 9 december houdt Amnesty-groep Culemborg de jaarlijkse Schrijfmarathon. Rond deze datum wordt wereldwijd massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. En ook in Culemborg. De brievenschrijvers vragen om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Iedereen die wil meedoen aan Amnesty's Schrijfmarathon kan op 9 december van 10.00 uur tot 20.00 uur terecht in de bibliotheek van Culemborg, Herenstraat 29. Daar kunnen deelnemers aan de hand van voorbeeldteksten hun brief of solidariteitskaart schrijven.

IJzersterk actiemiddel

Amnesty Culemborg houdt de Schrijfmarathon voor de tweede keer. De eerste editie maakte enorm veel enthousiasme en betrokkenheid los. Schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan, blijkt nog steeds een ijzersterk actiemiddel. Met deze simpele maar uiterst doeltreffende actie begon Amnesty 55 jaar geleden. Iedereen kan er aan meedoen en het werkt. Wereldwijd bestoken mensen autoriteiten die de mensenrechten aan hun laars lappen met stapels brieven. Zo'n bombardement aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Want niemand wil te boek staan als onderdrukker, folteraar of tiran.