• Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam
  • Theo van Dam

Broodjesverkoop voor steun aan Haïti

CULEMBORG Iedere vrijdag zie je Vena Nieuwelink de lekkerste voedingswaren koken in de winkel van Plus Giel Smits. Maandag tijdens de pauze was Vena te vinden in de kantine van het KWC. Zij had speciale broodjes klaargemaakt voor de leerlingen, die ze konden kopen. De opbrengst van deze actie kwam ten goede aan Haïti.

Vena vertelde het volgende over deze actie: ,,Om te beginnen zijn we met de stichting Passie voor Haiti erg dankbaar dat we deze actie mogen doen op het KWC. Het huis van mijn moeder (de oma van Cristian Nieuwelink uit klas V1A, red.) was vernietigd door de orkaan Matthew op 3 oktober 2016 in het zuiden van Haiti. De situatie is helaas niet veranderd voor de mensen daar, zij hebben het zelfs nog slechter. Want vele mensen hebben geen huis om te wonen. Sinds die tijd woont mij moeder in een hutje met één woonkamertje en één slaapkamer. Als het regent, krijgt mijn moeder vier gezinnen of soms meer met kinderen bij haar om te komen schuilen. Niet voor een paar dagen, maar 3 tot 4 weken soms, tot de tropische storm weg is. Deze mensen hebben namelijk alleen een soort tent voor de zon."

De kerkelijke gemeente Ichthus heeft in oktober een maandcollecte voor de Stichting gehouden, die ongeveer €700.- opleverde, waarmee de Stichting wat steviger opgezet kon worden. Er wordt gewerkt aan een huis voor de moeder van Vena, zodat ze tijdens het regenseizoen nog meer gezinnen op kan vangen. ,,Met grote dank aan de Ichthus-gemeente in Culemborg, familie van mijn man en wat donateurs, is de fundering nu klaar. Maar het huis nog niet. Vandaar deze actie op het KWC om weer een stapje te kunnen zetten.. We zijn ook PLUS Giel Smits in Culemborg dankbaar, want die heeft deze actie gefaciliteerd."

Vena was dan ook dankbaar, zoals ze zegt, dat het KWC daarvoor ruimte afstond om dit goede doel te kunnen volbrengen.