• Marco van Deick
  • Marco van Deick

Burgemeester boos over autobranden

CULEMBORG De kersverse burgemeester van Culemborg Gerdo van Grootheest heeft een officiële verklaring doen uitgaan naar aanleiding van de autobranden van donderdagnacht. Deze luidt als volgt:

,,In de nacht van 16 op 17 augustus zijn negen Culemborgers slachtoffer geworden van schade aan hun auto door brandstichting. Naast materiële schade is de impact op de veiligheidsbeleving van de eigenaren en buurtbewoners groot. Net als vele inwoners van Culemborg ben ik daarom ontzettend boos. Boos omdat je gewoon met je tengels van de spullen van anderen moet afblijven. En boos omdat dit helaas niet de eerste keer is dat Culemborgers hiermee te maken krijgen.

Afgelopen periode hebben we met politie en justitie keihard en constructief samengewerkt om een einde te maken aan deze brandstichtingen. Ik heb daarom vandaag direct overleg gehad met de Officier van Justitie en districtschef van de politie om de ontstane situatie te bespreken. De gezamenlijke aanpak is een proces van lange adem. Ik vind daarom dat we deze met volle kracht moeten blijven doorzetten. Politie, justitie en gemeente hebben afgesproken dat de aanpak van de brandstichtingen in Culemborg prioriteit nummer één is en blijft.

Autobranden zijn een maatschappelijk probleem. Dat vraagt om inzet van ons allemaal. Daarom doe ik ook een beroep op onze inwoners: meld een verdachte situatie meteen bij de politie. Zo vergroten we de pakkans.

Er gebeurt zoveel moois in deze stad. Het mag niet zo zijn dat door brandstichting de naam van Culemborg in een kwaad daglicht wordt gezet."