• René van Loenen

Burgemeester inaugureert vier Culemborsgse stadsdichters

CULEMBORG Culemborg bestaat in 2018 700 jaar als stad. De Roos van Culemborg is gespitst op dichterlijke waarnemingen en interpretaties van het feestjaar. Op 1 januari inaugureert burgemeester Gerdo van Grootheest in een unieke ceremonie vier gerenommeerde Culemborgse dichters in een gedeeld stadsdichterschap. Het komende jaar leveren zij ieder drie maanden poëtisch commentaar bij alles wat zich aan festiviteiten voordoet. Gevraagd en ongevraagd. De hele stad met haar verleden en heden is hun werkterrein.

René van Loenen, Eric Jansen, Harmen Holwerda en Marco Houtschild (in die volgorde) verwerken hun indrukken in gedichten. Op de Varkensmarkt zijn de resultaten regelmatig grootscheeps te lezen aan de Noordwand. De raadsvergadering van donderdag 21 december is als amuse al door hen geopend. Bij hoogtepunten van het jaar zijn ze aanwezig. Koren, verenigingen en middenstanders kunnen de dichters uitnodigen. Op 1 januari beginnen ze officieel.

Info: Synagoge, Jodenkerkstraat 5, 15.30 uur: glas wijn en klinken op het nieuwe jaar, 16.00 uur: inauguratie stadsdichters, 16.15 uur: celloconcert Mick Stirling, Bachsuites 3 en 5