• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Burgemeester op driewieler tijdens bijzondere tocht

CULEMBORG Op de eerste dag van het jubileumjaar Culemborg 700 hield De Roos van Culemborg een opmerkelijke wandeltocht door de binnenstad van Culemborg. De belangstelling voor deze tocht was groot, en niet alleen omdat veel mensen blij waren dat ze even lekker naar buiten konden met deze feestdagen. Nadat organisator Rieks Hoogenkamp iedereen had welkom geheten, lazen stadsdichter René van Loenen samen met Mirjam Fonteyn alvast enkele gedichten voor.

Hierna nam burgemeester Gerdo van Grootheest speciaal voor deze gelegenheid plaats op een groot uitgevallen driewieler en ging hij de wandelaars voor op deze bijzondere route.

Vanaf 1912 fotografeerde Samuel Israëls, winkelier op de Oude Vismarkt, nieuwe monumentale objecten in Culemborg voor zijn prentbriefkaarten. Als 'running gag' was steeds zoontje Alexander te zien, voorzien van een fikse driewieler. Historicus Bert Blommers verzamelde de ansichten, stadsdichter Rene van Loenen schreef een serie gedichten over een jongetje op zoek in de stad naar.. ja wat? De burgemeester kroop dus voor even in de huid van het jongetje dat ruim 100 jaar geleden door Culemborg reed.