• John Sikking
  • Henny van der Meer

Burgemeester opent expositie Take Care

CULEMBORG Stichting Kunst in de Kerk houdt in samenwerking met de Roos een tentoonstelling met werken van John Sikking en Henny van der Meer. Beide kunstenaars wonen en werken in de monumentale oude smederij in Culemborg. Schilderijen van John en wandobjecten van Henny: beelden van verstilling, om stil van te worden. De opening van de expositie Take Care wordt vrijdag 2 juni verricht door interim burgemeester Kees Jan de Vet met medewerking van muziekgroep Namorada. Aanvang 20.00 uur.

John Sikking werkt zonder vooropgezet plan, maar gewapend met een paar simpele spelregels, laat hij schilderijen onder zijn handen ontstaan. Uit een weefsel van draden en borduursels in verf groeit intrigerend werk.

Voor Henny van der Meer is verbinden en vertakken een belangrijk thema. Henny: ,,Zoals het zaad wortel schiet en vervolgens tot een stam uitgroeit die zich weer vertakt." Constructies met een zwaar materiaal als staal laat

zij over komen als licht en bijna zwevend.

De expositie Take Care in de Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 2 in Culemborg is van 3 juni tot en met 2 juli dagelijks geopend van 13.00-17.00 uur.

De Grote of Barbarakerk is 25 juni geopend voor een vesper rond een van de geëxposeerde werken. Ingang glazen zijdeur. Aanvang 19.30 uur.

Info: www.kunstindekerkculemborg.nl