• De bewoners en medewerkers van woning 10 winnen de taartenwedstrijd Heel Beatrix Bakt

    Theo van Dam
  • Burgemeester Van Grootheest, Ruth Maas en mevrouw Van Dillen bewonderen de zojuist onthulde foto van de Varkensmarkt

    Ietje Staal
  • Biljartcoryfee Christ van der Smissen geeft speltips aan Biljartclub Beatrix

    Theo van Dam

Burgemeester opent nieuwe Plein in zorgcentrum Beatrix

CULEMBORG Op dinsdag 14 mei is het nieuwe Plein in zorgcentrum Beatrix feestelijk geopend. De hele dag stond in het teken van feestelijke activiteiten. In de ochtend werd een taartenwedstrijd gehouden door medewerkers en vrijwilligers, onder muzikale begeleiding van het huiskoor De Vrolijke Noot. In de middag vond de officiële openingsceremonie plaats met burgemeester Van Grootheest. Tenslotte gaf Nederlandse biljart-coryfee Christ van der Smissen speltips aan de Culemborgse biljartclub.

In de ochtend werden bewoners getrakteerd op koffie en zelfgebakken taarten. Aan de bakker van de mooiste en lekkerste taart werd een mooie prijs uitgereikt. Een vakjury bestaande uit bewoonster mevrouw Van Brenk Van Malsen, kok Emile Spithoven en Dick van de Wal, medewerker Welzijn Gastvrijheid van zorgcentrum Beatrix reikten de prijs uit aan woning 10. Medewerkers en bewoners van deze woning hadden de taart met elkaar gebakken. Zij wonnen een Indonesische kookworkshop, die Emile Spithoven zal verzorgen op de woning.

OFFICIELE OPENING Tijdens de officiële opening stond de burgemeester stil bij hoe belangrijk het is elkaar te blijven ontmoeten. Vervolgens onthulde burgemeester Van Grootheest, samen met bewoonster mevrouw Van Dillen - Hendriks en bestuurder Ruth Maas een reusachtige afbeelding van de Varkensmarkt in Culemborg. De Culemborgse fotograaf Alies Derwig stelde de foto belangeloos ter beschikking. Burgemeester Van Grootheest: ,,Het Plein is prachtig is verbouwd. De Varkensmarkt is een herkenbare plek in Culemborg. Hierover zal menig herinnering worden opgehaald door bewoners en bezoekers. Ik hoop dat er hier vele mooie ontmoetingen plaats zullen vinden tussen jong en oud."

Na de officiële opening, was er speciale aandacht voor de biljartruimte van de lokale vereniging. Niemand minder dan Christ van der Smissen, meervoudig Nederlands kampioen driebanden en kader, was aanwezig bij de opening en gaf een aantal goede speltips. Van der Smissen: ,,Het was heel leuk om aanwezig te zijn. Biljarten is niet alleen sport, maar ook gezelligheid en sociale interactie, voor iedere leeftijd."

NIEUWE PLEIN Het Plein was sterk verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Op het nieuwe Plein staan fijne ontmoetingen en samen eten en drinken centraal. De wensen van vele bewoners, bezoekers van het Huis van de Buurt, cliëntenraadsleden, medewerkers Welzijn Gastvrijheid, vrijwilligers en medewerkers van zorgcentrum Beatrix zijn meegenomen in het nieuwe ontwerp. Rust, veiligheid en harmonie, en tegelijkertijd levendigheid en gezelligheid zijn de uitgangspunten van het nieuwe Plein.

WELKOMSTACTIE Op het Plein is een heel nieuw restaurant, waar gezonde, duurzame maaltijden geserveerd worden van 8.00 uur tot 20.00 uur. Vanaf maandag 20 mei is het restaurant ook voor het diner geopend. Bij vermelding bij de reservering van de welkomstactie, dineert de tweede persoon in de maanden mei en juni gratis, wanneer zij kiezen voor het driegangen menu, dat s avonds wordt geserveerd. Reserveren kan via 0800 77 33 444 (gratis) of wgbeatrix@stzdb.nl