• De Roos van Culemborg

Cat- and dogwalk in Culemborg

CULEMBORG Het Barbara-festival (13-16 september, dag- en nachtprogramma op vier locaties) kent enkele opmerkelijke onderdelen. De Cat- And Dogwalk op zaterdag 15 september 14.00-15.00 uur in de Grote Barbarakerk hoort daar zeker toe.

Een circuit van 200 meter is uitgezet om te zien en gezien te worden. Graag begeleid door een gezelschapsdier als hond, kat, kanarie, aap, uil of huisvarken. De deelnemers trekken hun mooiste jurk of pak aan, nemen kinderen en kleinkinderen mee en paraderen door de kerk onder passende muziek (begin 20e eeuw) van pianist Otto Dethmers. Overal staan fotografen klaar om de deelnemers tegen een bijzondere achtergrond op de kiek te zetten.

Kunnen Culemborgers en bezoekers flaneren? Inga van Eerden leert het ze aan het begin. Zij is organisator van grote modeshows en evenementen en beheert nu de bekende vintagewinkel 'Staartje' in Culemborg. Tegen 15.00 uur de bekendmaking van de mooiste man, de mooiste vrouw, het mooiste kind en het mooiste dier. De deelnemers worden wel geacht eventuele uitwerpselen van hun eigen dier op te ruimen.

Aanmelden: Inga van Eerden heeft ook jurken en pakken te leen voor belangstellenden die hun eigen garderobe niet spectaculair genoeg vinden: Binnenpoort 10, Culemborg, 06-50288406, info@stichtingstaartje.nl.