• CDA Culemborg

CDA Culemborg zoekt kandidaatraadsleden

CULEMBORG In de komende weken gaat het CDA Culemborg zich buigen over de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De kandidaatstellingscommissie zoekt daarom enthousiaste kandidaten die zich de komende vier jaar willen inzetten als gemeenteraadslid voor het CDA in Culemborg. Ook mensen die nog geen lid zijn van het CDA kunnen zich aanmelden.

Wie denkt dat raadswerk enkel bestaat uit urenlang vergaderen heeft het mis. ,,Het is veel meer dan dat", laat de huidige fractievoorzitter Nicolien de Geus (33) desgevraagd weten. ,,Je werkt aan ideeën voor een beter Culemborg en leert daarvoor de stad en inwoners, waarvan er velen als vrijwilliger actief zijn, veel beter kennen en kunt daardoor echt verschil maken in besluiten die iedereen raakt. Denk aan besluitvorming rondom de Fransche School en het zwembad."

In verband met een verhuizing buiten Culemborg stelt huidig CDA raadslid Maurice ten Tije (37) zich niet opnieuw verkiesbaar in 2018. In zijn raadsperiode maakt Ten Tije zich namens het CDA onder meer hard voor behoud van natuurwaarde en recreatieve/sportieve waarde in de Redichemse Waard, voor een sterke, gezellige binnenstad en tegen de komst van een nieuw winkel- en horecagebied bij het station. Ten Tije: ,,Het raadswerk is voor mij heel dankbaar en leerzaam. Het CDA Culemborg is daarbij een deskundige en fijne club mensen om mee samen te werken."

Geïnteresseerden in het raadslidmaatschap voor het CDA kunnen contact opnemen met voorzitter van het bestuur Marco van Zandwijk via 06-47916249 of marcovanzandwijk @hotmail.com. Uiterste datum voor aanmelding is zondag 8 oktober.. Vervolgens gaat de kandidaatstellingscommissie aan de slag en zullen gesprekken met kandidaten worden gevoerd. Later dit jaar wordt een advieslijst voorgelegd aan het bestuur en zal de algemene leden vergadering zich over de kandidatenlijst buigen.