• Wachtkamerorkest

    jolanda
  • Onstuimig Schuim uit Kennemerland

    Onstuimig Schuim

Concertwandelen: nieuw fenomeen in Culemborg

CULEMBORG Bruisende muzikale zondagmiddagen: wie nu op zondag door het centrum loopt kan daar alleen van dromen. Dat wordt anders in juni. Op 3, 10 en 17 juni kunnen muziekliefhebbers in de binnenstad terecht. Tussen 13.00 en 17.00 uur per middag 19 concerten.

De locaties zijn een verhaal op zich: de majestueuze protestantse Barbarakerk, de R.K. Barbarakerk met een volstrekt andere sfeer, de intieme, bijna barokke Oud-Katholieke Barbarakerk, de sobere synagoge, nu kerk voor de Nederlands Gereformeerden en de Lutherse kerk aan de Achterstraat. Alle kerken zijn in gebruik. Tegelijkertijd is hun betekenis voor het culturele en maatschappelijke leven in de stad groot. Tijdens het project Heilige Huisjes (Culemborg 700) stellen ze zich gastvrij open. En met boeiende informatie over verleden en heden.

De Roos van Culemborg organiseert drie spectaculaire concertwandelingen. 13.00 uur beginnen vijf verschillende concerten op de vijf locaties. Het muziekgenre varieert: klassiek, folk, pop, hillbilly, mantra, tango, opera. Ensembles komen uit het hele land en de concerten duren een half uur.

Belangstellenden zijn er bij het begin en blijven tijdens het concert. Na afloop een half uur wandelen of zitten op de talrijke terrassen. De horeca komt met speciale aanbiedingen. De volgende hele uren (14.00 en 15.00 uur) een nieuwe ronde. Wie alle 5 deelnemende ensembles wil horen kan 16.00 uur terecht in de Grote Barbara. Een concert met om de tien minuten een ander muziekgezelschap. Beiaardiers laten zich horen op het carillon. De toegang is gratis, bij het slotconcert gaat de hoed rond.

Info: www.deroosvanculemborg.nl, knop 'Muziek Mozaiek'