• THEO VAN DAM CULEMBORG
  • THEO VAN DAM CULEMBORG

Concours Institut Français voor het eerst op KWC

CULEMBORG Maandag 16 maart heeft er een uniek concours op het Koningin Wilhemina College plaatsgevonden. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de semaine de la francophonie (van 17-23 maart) hebben finalisten van tien scholen uit heel Nederland gestreden in het project "Le français Voyage"om de uitgeloofde prijs: een talenreis van 2tweedagen naar Parijs.

De finalisten van het KWC, Marlolein van Hattem, Nienke van der Linde en Ine Bonthuis uit klas A3T hebben een eigen tekst gemaakt op het liedje "La dernière danse" van de Franse zangeres Indila. De tekst past geheel bij het thema "Les ados", ofwel: Jongeren. Ze hebben dit live gezongen voor het aanwezige publiek.

De jury, die de zware opdracht had om uit de finalisten de winnende presentatie te kiezen, kozen als winnaars vier jongens van de Werkplaats Kindergemeenschap Kees Boeke uit Bilthoven. Deze 4 vmbo-leerlingen hadden een filmpje gemaakt vol met probleempjes uit hun dagelijks leven. Ine, Marjolein en Nienke zijn tweede geworden in dit concours van Institut Français.

Naar aanleiding van een filmpje op Facebook zijn Nienke, Ine en Marjolein  gevraagd om hun liedje nog een keer te laten horen op de Vrijstadmarkt in Culemborg op 29 maart. Deze markt is deze editie in Franse sferen.

Op de foto staan rechts de drie meiden van het KWC met hun docent.