• Corsovoorzitter Rian Verwoert

    Neeltje van Triest

Corso by Night en andere veranderingen

TIEL Tijdens de grote presentatieavond van alle corsowagens in het Tielse Agnietenhof is een kleine revolutie aangekondigd. Het parcours wordt verlegd, de entree gaat vijf euro kosten, de wagens gaan 's avonds nog een keertje extra en mooi verlicht over het parcours rijden, tussen de middag en de avond staan een drietal wielerrondes gepland en de stoet wordt anders ingericht. De rest blijft bij het oude.

Het Taluud in Tiel wordt onderdeel van het nieuwe, ingekorte parcours. Hier komen aan beide zijden tribunes, waar de corsowagens tussendoor gaan rijden. De mozaïeken, het kindercorso, de jeugdwagens en de grote wagens  blijven zoals altijd de steunpilaren van het corso. Net als het foodtruckfestival op het Kalverbos. Daarnaast lanceerde de Tielse burgemeester voor het tweede jaar op rij de actie 'vriendje voor een tientje'.  Hiervoor ontvangt de deelnemer een vrijkaartje voor het corso en een leuke attentie.

Corsovoorzitter Rian Verwoert roept politici op om het sociale aspect van het corso meer aandacht te geven. ,,De middelen die er zijn binnen de gemeentelijke fondsen, zouden hiermee een uitstekende bestemming krijgen'', benadrukte hij fijntjes. Daarnaast liet hij weten dat het corso ook verder de toekomst in kijkt. Nog meer het fruit verbinden aan het evenement, het vergoenen van het corso en het verankeren van het fruitcorso als immaterieel erfgoed.

,,We gooien in de toekomst geen appel meer weg'', was zijn stelling. ,,Maar daarvoor zal iedere deelnemer wel anders moeten gaan denken.'' Verwoert ziet er een uitdaging in. Hij laat weten dat het 58e fruitcorso de opmaat moet zijn naar nog vele versies van het fruitfeest. ,,We zijn de laatste jaren getransformeerd naar het nieuwe Fruitcorso en hebben de overtuiging dat we hiermee de verre toekomst in kunnen'', houdt hij zijn toehoorders, waaronder heel veel corsobouwers, in een vol Agnietenhof voor.