• Martin Smaling

Culemborg 700 activiteit op kinderboerderij

CULEMBORG NME Culemborg houdt 27 mei de activiteit een reis door de tijd: Culemborg 700 in het kader van het jubileumjaar. De insteek van deze activiteit is de geschiedenis van Culemborg en het boerenleven tussen 1318 en nu. De activiteit start om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin.

 

Aan de hand van een beeldende tijdlijn wordt duidelijk gemaakt wat er in de verschillende decennia gebeurd is in Culemborg. In spelvorm valt er nog veel te leren over deze periode voor jong en oud. De fantasie wordt ook geprikkeld bij de vraag hoe Culemborg er volgens de kinderen in de toekomst uit zal zien. De kinderen kunnen hun eigen stamboom maken op een speelse creatieve manier.

 

De papklok is een begrip in Culemborg. Ook op de kinderboerderij is tijdens deze middag de klok regelmatig te horen tijdens het papklokkenspel waarbij de kinderen hun oogst binnen moeten halen voordat de klok aangeeft dat de poort dicht gaat.

 

Altijd al eens een mooie gezinsfoto willen hebben, uitgedost in speciale kleding? Tijdens deze middag kunnen gezinnen zich verkleden als een echte boerenfamilie van 100 jaar geleden en zo samen op de foto worden gezet. De foto wordt opgestuurd als mooie herinnering voor de komende jaren en voor het familiealbum.

 

Op de boerderij zijn alle ingrediënten die nodig zijn om een lekkere pannenkoek te maken voorhanden. Nadat alle ingrediënten verzameld zijn, kunnen de kinderen hun eigen pannenkoek bakken en opeten. En natuurlijk hebben alle kabouters op het terrein een vraag op hun buik over het boerenleven en de geschiedenis van Culemborg.