• Gerard van Eldik
  • Gerard van Eldik
  • Gerard van Eldik

Culemborg Bijvoorbeeld trok 70.000 bezoekers

CULEMBORG Tijdens Culemborg Bijvoorbeeld was het drie dagen lang gezelligheid met muziek, sport, kermis en de 3,5 km lange braderie. Ondanks de slechte weersvoorspellingen trokken wederom rond de 70.000 bezoekers naar de binnenstad en de haven.

Op vrijdagavond zat de sfeer er al goed in. Het feestweekend werd ingewijd bij de jachthaven. Duizenden bezoekers swingden met elkaar tijdens optredens van o.a. Stef Ekkel, Q-music het foute uur en de Lawineboys.

Markt vol dansende feestgangers Na een wat regenachtige zaterdagochtend werden ook de sloeproeiwedstrijden goed bezocht. De wedstrijdboten op de Lek zorgden opnieuw voor een beeld dat niet meer weg te denken is uit het grootste event van onze stad. Zaterdagavond stond er een meterslange bar op de Markt. Vroeg in de avond zong Glennis Grace de sterren van de hemel. Met deze ijsbreker was de toon gezet en stond de hele Markt vol met dansende feestgangers. De feestmakers Rave van Fortuin en Los Banderos maakten het feest compleet met de afwisselende dansmuziek. Dankzij DS Events konden de bezoekers tot in de avonduren genieten van de spectaculaire verlichting over de hele Markt.

Drukbezochte braderie Op zondag vond je in en rondom de binnenstad de traditionele braderie van 3,5 km met allerlei soorten kramen. Ook waren op de laatste dag van het weekend demonstraties te zien van o.a. pottenbakken, glas graveren, fitnessdemonstratie en de Beestenbus van Ouwehands Dierenpark, de enige Nederlandse dierentuin met panda's. Over de hele dag struinden mensen uit Culemborg en omgeving door onze straten in en rondom de binnenstad. Ook zijn de zwemmers tijdens de zwemtocht van Beusichem naar Culemborg weer flink op de proef gesteld. Toch haalden zij gelukkig allemaal de finish. In de middag waren bij de Jachthaven optredens van o.a. de Culemborgse muziekvereniging Concordia. Ter gelegenheid van hun 150-jarig bestaan kwamen ook de Concordia's uit Beesd en Wijk Bij Duurstede optreden en kon je luisteren naar Do Vizinhos uit Buren en de BB Showband uit Culemborg.

Familiekermis trok jonge gezinnen Nieuw dit jaar was de familiekermis op het Steenoventerrein. Deze kermis was al vanaf woensdag te bezoeken en trok vele jonge gezinnen. De organisatie kijkt terug op wederom een succesvol evenement dat Culemborg nog altijd op de kaart zet. Een evenement dat zonder incidenten is verlopen.