• Culemborg Bijvoorbeeld
  • Culemborg Bijvoorbeeld

Culemborg Bijvoorbeeld voor jong en oud

CULEMBORG De 31ste editie van het feestweekend Culemborg Bijvoorbeeld staat voor de deur. Ieder jaar wordt het evenement verrijkt door de toevoeging of uitbreiding van activiteiten. Dit jaar wordt het feestweekend uitgebreid met een familiekermis op het Steenoventerrein.

Kermisattracties voor het hele gezin. ,,We vinden het belangrijk dat iedereen het evenement kan bezoeken. Daarom organiseren we activiteiten voor zowel jong als oud", aldus Gerard van Eldik, secretaris, Stichting Culemborg Bijvoorbeeld.

Gedurende het weekend is in ieder hoekje van de stad wel een spoor van Culemborg Bijvoorbeeld. Bij de familiekermis is horeca aanwezig met een terrasje. De aftrap van het weekend is op vrijdagavond vanaf het parkeerterrein bij de Jachthaven. De avond start met twee Dj's van Q-music en treden Quido van de Graaf, bekend van Voice of Holland, Stef Ekkel en de Lawineboys op. Zaterdagavond is er groot feest op de markt en vinden er opnieuw optredens plaats van nóg meer topartiesten. Op zondag wordt het podium op de markt ingezet voor andere optredens.

Culemborg Bijvoorbeeld is inmiddels een bekend fenomeen in de stad en trekt tienduizenden bezoekers uit Culemborg en omgeving. Ook dit jaar is het evenement wederom aangekleed met feestavonden, nationale sloeproeiwedstrijd Respec' op de Lek, de LKV zwemwedstrijd Beusichem – Culemborg op open water, de grootste braderie van de Betuwe en een familiekermis die te bezoeken is vanaf woensdag voor het feestweekend. Culemborg Bijvoorbeeld is van 12 tot en met 14 juli.