• Gemeente Culemborg

Culemborg kleurt paars in 2018

CULEMBORG ,,Aan deze tafel is het allemaal begonnen", steekt John van der Meer, eigenaar van Vandermeer communicatie, van wal. De tafel staat op de eerste verdieping van zijn bedrijf Vandermeer communicatie aan de Goilberdingerdijk in Culemborg.

,,Bram van Schaik en ik zaten hier te praten. Bram wist te vertellen dat Culemborg in 2018 700 jaar bestaat. We waren het snel eens dat je dat niet zomaar voorbij kunt laten gaan. Dus hebben we contact opgenomen met de gemeente en hebben we een aantal inwoners benaderd. Daar is de Stichting Culemborg 700 uit voortgekomen."

Doel van het feestjaar is om een jaar lang activiteiten te organiseren voor alles en iedereen. Oud en nieuw worden aan elkaar gekoppeld en de stad moet er iets positiefs aan overhouden.

In het begin was John voorzitter van de stuurgroep, maar hij stapte er toch weer uit. "Het kost echt veel tijd om dit jubileum te organiseren."

Toch wil hij graag zijn naam aan het feestjaar verbinden. Daarom sponsort hij in natura. Het logo en de huisstijl zijn van Vandermeer communicatie. De vormgeving van Culemborg700 posters, vlaggen, flyers, het ontwerp van de website etc verzorgen zij ook.

(kader)

Paars

De huisstijl van Culemborg700 oogt misschien klassiek, maar als je wat langer kijkt zie je oud en nieuw met elkaar verweven. John van der Meer legt uit: ,,De 'huis' kleuren van Culemborg zijn rood en geel. Die horen ook zeker thuis in de huisstijl van Culemborg700. Maar Culemborg700 moet een eigen kleur hebben. Dat is paars geworden. Paars is klassiek, maar zeker ook van deze tijd. Bovendien is paars stijlvol. Als je goed kijkt zie je op de achtergrond van het logo een kabelstructuur. Dat verwijst naar vroeger. Het stadswapen in het logo is in twee delen verdeeld. Links is oud, rechts is nieuw. Dat komt het hele jubileumjaar steeds weer terug met als doel oud en nieuw met elkaar te verbinden."

,,Als ik aan 2018 denk dan zie ik een stad voor me waaraan je kunt zien dat het feest is, een stad die het hele jaar door stijlvol versierd is. Een stad waarin een jaar lang bijzondere en unieke festiviteiten en activiteiten plaatsvinden. Het moet een feest worden van alle inwoners, of je je nu Culemborger of Kuilenburger voelt, jong of oud bent. In 2018 is het feest voor alle inwoners van Culemborg."

(streamer)

Oud en nieuw met elkaar verbinden

Label:

Culemborg 700