• Burgemeester Van Grootheest, Ruth Maas en mevrouw Van Dillen bewonderen de zojuist onthulde foto van de Varkensmarkt

    Ietje Staal

Culemborg maakt wensen van ouderen waar

CULEMBORG Stichting Vrienden van de zorgcentra Beatrix en Kulenburg roept 2019 uit tot het jaar van de individuele wens. In dit jaar maakt de stichting met behulp van de Culemborgse achterban zoveel mogelijk wensen van bewoners van vier Culemborgse zorgcentra waar.

,,Regelmatig hoorden we de bewoners van de vier zorgcentra spreken over hun wensen. Dit bracht ons op het idee om hier een actie aan te koppelen, zodat deze dromen waargemaakt kunnen worden", vertelt een van de organisatoren van deze actie.

De actie is pas net van start, maar werpt nu al zijn vruchten af. De stichting ontvangt veel mooie reacties; zowel van bewoners als van sponsoren. Naast de eerste sponsorgelden zijn ook de eerste wensen binnen. Een van de leden van de stichting vertelt: ,,Leuk om te zien hoe verschillend deze zijn. We krijgen bijvoorbeeld veel verzoeken binnen voor een dagje uit naar de dierentuin. Een greep uit de andere wensen: een klassiek concert bijwonen, een stadswandeling maken, een manicure, van recepten een kookboek maken, een bezoek van een gitarist, Panter sigaren en een bezoek van een antiquair om spullen te laten taxeren."

Om de wensen waar te maken, zoekt de stichting sponsoren die een wens adopteren of die doneren. Wie wil bijdrage of een leuke suggestie heeft, kan contact opnemen met Dinie Somer van Stichting Vrienden van de zorgcentra Beatrix en Kulenburg via 0345-518976 of e.somer1@kpnplanet.nl. Of met Marja Verrips van Zorgcentra De Betuwe via 06-12307054 of m.verrips@stzdb.nl.