• KeepitCleanDay

Culemborg pakt zwerfafval aan op KeepitCleanDay

CULEMBORG Vrijdag 21 september is de zevende editie van KeepItCleanDay. Dé opruimdag van zwerfafval in heel Nederland. Culemborg is al vanaf de eerste editie actief. Ook dit jaar gaan de basisscholen en brugklassen van KWC en Lek en Linge zwerfvuil prikken. En in de Gelderlandfabriek maken kinderen recyclekunst, met als thema Culemborg 700. Dit kunstwerk is na 21 september te zien op de rotonde tussen de Stationssingel en de Weidsteeg.

Leerlingen van de Culemborgse basisscholen gaan het zwerfvuil gescheiden inzamelen. Plastic, papier en restafval gaan in vuilniszakken in verschillende kleuren. Leerzaam voor de kinderen én het zwerfafval kan gerecycled worden, waardoor het waarde krijgt.

Dat afval een grondstof kan zijn, leren kinderen ook tijdens de workshops recyclekunst in de Gelderlandfabriek op vrijdag 21 september. Onder begeleiding van Hester Jolink, Yoka van Zuijlen en Lonneke Crusio (coördinator KeepItCleanDay Culemborg) maken kinderen een groot mozaïek van flessendoppen, met thema Culemborg 700.

Ook meedoen aan KeepItCleanDay is heel eenvoudig: één stuk zwerfafval oprapen en in de afvalbak gooien telt al mee. Langer opruimen met buren, kinderen of vrienden kan ook. Afvalknijpers zijn te leen bij het Stadskantoor aan de Ridderstraat in de week van 17-21 september. Een opruimactie kan worden aangemeld via mail keepitcleanday.culemborg@hotmail.com en geef door hoeveel u hebt verzameld.