• Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Culemborg vult 92 zakken zwerfafval op KeepItCleanDay!

CULEMBORG Vrijdag 16 september vond de vijfde editie van KeepItCleanDay plaats. In Culemborg was deze opruimdag van zwerfafval opnieuw een succes. De basisscholen en een brugklas van Lek&Linge verzamelden samen 80 zakken zwerfafval. De eerste opruimwandeling van "Lopen langs de Lek" leverde nog eens twaalf zakken afval op. In de Gelderlandfabriek maakten 150 kinderen recyclekunst van plastic flesjes en doppen. Het resultaat is een prachtig mozaïek van een vis, te zien in het Stadskantoor aan de Ridderstraat.

Basisscholen hebben het zwerfafval gescheiden ingezameld. Net als voorgaande jaren vonden ze het meest plastic afval. Plastic flesjes en doppen werden direct gebruikt tijdens de workshops recyclekunst in de Gelderlandfabriek voor basisschoolleerlingen. Elke deelnemende school maakte een lamp van flesjes die ze mogen houden. Voor het mozaïek van een tropische vis werden zo'n 1000 plastic doppen hergebruikt. Te bezichtigen in het Stadskantoor aan de Ridderstraat t/m de herfstvakantie.

Zaterdag 17 september was de eerste opruimwandeling van "Lopen langs de Lek". Dit initiatief wil burgers en lokale organisaties samenbrengen om zwerfafval op te ruimen. Initiatiefnemer Cees van Staten, coördinator KeepItCleanDay Lonneke Crusio, wethouder Joost Reus, adviseur wijkzaken Tanja van Rossum en zo'n twintig Culemborgers verzamelden samen twaalf zakken zwerfafval in de uiterwaarden bij de Baarsemwaard en langs de spoorbrug. Meer info over "Lopen langs de Lek" via mail vanstratencees@gmail.com