• Gemeente Culemborg

Culemborg700 presenteert: HISTORIE21

CULEMBORG Inwoners van Culemborg staan op 21 maart in de schijnwerpers om te vertellen over de naoorlogse historie van zorg en welzijn in de stad. Dit is de eerste van de zeven buurtfeesten van Culemborg700, Zorg & Welzijn.

Vanaf 15.00 uur schuiven gasten aan bij presentator Rocky Tuhuteru in Zorgcentrum Beatrix, Beatrixstraat 20, Culemborg. Bijvoorbeeld voormalig voetballers van Vriendenschaar. Of Molukse vrouwen die ooit werkten in meubelfabriek Palumbus. Hoe kijken tafeltennistalenten van toen terug op hun roemrijke verleden? En hoe ervaren Turkse en Marokkaanse gezinnen de zorg voor ouderen? Jongeren vertellen hoe zij de toekomst van de zorg zien. Er is muziek van vocalisten uit de Molukse wijk en stadstroubadour Leo de Vlieger zingt liedjes over Culemborg zoals het was. Men is van harte uitgenodigd om de herinneringen te delen.

Het programma begint om 15.00 uur en wordt om 18.00 uur afgesloten met een maaltijd met Turkse, Marokkaanse en Indonesische/Molukse gerechten. HISTORIE21 is gratis toegankelijk. Wie zeker wil zijn van een plaats, kan zich aanmelden bij: Alies Boenders, alies.boenders@tuhuteru.nl of 06-10911787, Marja Verrips: m.verrips@stzdb.nl