• VOC

'Culemborgs bezorgingservice eerste in Nederland'

CULEMBORG ,,Je kunt internet als een bedreiging zien, maar wij zien het als een kans. Om mensen de mogelijkheid te bieden bij de winkeliers in Culemborg te kopen, starten wij in april 2018 met een gezamenlijke bezorgservice", aldus Raijmond Rison, Vereniging Ondernemers Culemborg (VOC), die stelt dat het voor het eerst in Nederland is dat ondernemers van een stad hun krachten op deze wijze bundelen

door Brigitte Vergouwen

,,We gaan een digitale stad bouwen waar mensen op één plaats bij verschillende winkeliers kunnen winkelen. Als zij voor een bepaald tijdstip hun aankopen doen, dan krijgen zij de boodschappen diezelfde avond nog. Ook kunnen wij grote aankopen in de winkel diezelfde avond nog thuis bezorgen. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen bij de Hema. Hema is een van de winkels die meedoet. Wij willen het winkelen in Culemborg aantrekkelijker maken. Voor de digitale stad gebruiken we de site CulemborgZo. Deze site heeft 38.000 bezoekers. Dat is een goede basis."

ELECTRISCHE AUTO ,,Tegelijkertijd denken we aan het milieu. We bezorgen met een elektrische auto. 's Avonds leveren we hiermee de bestellingen en overdag kan dat ook door bijvoorbeeld Bakker Bart. Deze heeft aangegeven overdag de elektrische auto te willen gebruiken. Deze mogelijkheid is er ook voor andere winkeliers."

VRIJWILLIGERS ,,Voor de bezorging zoeken we vrijwilligers. Mensen die het leuk vinden om bestellingen bij de mensen thuis te brengen, graag rondrijden in een elektrische auto en de gastvrijheid van de binnenstad op de klanten overbrengen."