• Voorleeskampioen regio Culemborg Isa Polak.

Culemborgse leerling strijdt om voorleeskampioen van Gelderland te worden

CULEMBORG Het zijn spannende tijden voor zes basisschoolleerlingen uit Gelderland, waaronder Isa Polak uit Culemborg. Op 11 april strijden deze finalisten van de Provinciale Voorleeswedstrijd om de titel 'Provinciale voorleeskampioen 2016'. De winnaar van de provinciale finale ontvangt een beker, een boekenbon en een oorkonde. De provinciale finale vindt plaats in het Posttheater, Rosendaalsestraat 27 in Arnhem en begint om 19.00 uur. De organisatie is in handen van Rijnbrink.

Op woensdag 25 mei mag de provinciale voorleeskampioen van 2016 het opnemen tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswed­strijd. Deze feestelijke finale wordt gehouden in de Schouwburg Amstelveen. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang 'De Nationale Voorleeskampioen 2016' noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2016 voor een jaar benoemd tot kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij krijgt een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en zal erop toezien dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

De zes provinciale finalisten voor Gelderland zijn: Charlotte van de Brand, De Meeander uit Varsseveld, Anne Koot, CBS de Goede Herderschool uit Wapenveld, Willemijn van Keulen, Prins Willem Alexanderschool uit Nijkerk, Wieke de Bruijn, Johan Frisoschool uit Wageningen, Isa Polak, 't Praathuis uit Culemborg en Amber Arendsen, RK Dalton Basisschool De Leer uit Hengelo Gld.

Dit jaar hebben meer dan 3.250 basisscholen hun schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 aangemeld. In de provin­cie Gelderland waren dit 446 kinderen.

Info: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl