• Culemborgse Schoolorkesten

Culemborgse Schoolorkesten presenteren zich

CULEMBORG Op 14 april geven de Culemborgse Schoolorkesten om 14.30 uur een concert in Proeverij 'de Ontmoeting' (Bon Vie) en Beatrix 'huis van de buurt', en om 16.00 uur in 'het Weescafé' van het Elisabeth Weeshuis.

Culemborgse Schoolorkesten (CSO) is een muziekproject waarbij kinderen van groepen 6, 7, 8 en 1e jaar middelbare school uit Culemborg geheel gratis een jaar lang in een orkest kunnen spelen en daarvoor muzieklessen en eventueel ook een instrument te leen krijgen.

Vanaf de herfstvakantie ontving een 50 tal kinderen wekelijkse muzieklessen van 10 docenten van Kunsteducatie Culemborg (KEC) en Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes. En sinds januari worden daarnaast wekelijkse orkestlessen gehouden in het Pieter Aafjes gebouw en de muzieklokalen van de middelbare scholen KWC en Lek & Linge. De drie gezamenlijke orkesten tonen zaterdag 14 april hun inspanningen tijdens een concert van ongeveer 40 minuten.

Tijdens het laatste optreden om 16.00 uur in het Elisabeth Weeshuis overhandigt de Lions Club Culemborg een cheque aan de organisatoren van het Culemborgse Schoolorkest ten behoeve van het voortzetten van het CSO-project.

Culemborgse Schoolorkesten is een samenwerkingsverband tussen Kunsteducatie Culemborg, Brede School Culemborg, Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes, gemeente Culemborg en de middelbare scholen KWC en Lek en Linge.

Het CSO-project kan dankzij de steun van de gemeente Culemborg, Stichting Elisabeth Weeshuis, het Culemborgs Cultuurfonds, de Lions Club Culemborg, het Prins Bernhardfonds, de Rabobank West Betuwe en stichting Escape in 2019 haar 4e jaar realiseren.

Op 30 mei houden de Schoolorkesten gezamenlijk een groot Eindconcert in de Gelderlandfabriek. Hieraan zullen ook de zangers en zangeressen van de CSO-zangworkshop deelnemen.

Info: www.culemborgseschoolorkesten.nl