• Martin Smaling

Cursus: Maak kennis met Culemborg

CULEMBORG Voor wie nieuw is in Culemborg en wil kennismaken met de stad, het verenigingsleven en wie haar bewoners beter leren kennen is er nu de cursus "Maak kennis met Culemborg". Deze cursus is een initiatief van de Elisabethvrouwen, in samenwerking met Volksuniversiteit West Betuwe, de citymanager en de gemeente Culemborg. Tijdens deze cursus leert men veel over verleden, heden en toekomst van Culemborg, men ontmoet andere (nieuwe) inwoners en maakt kennis met verenigingen, organisaties, ondernemers en maatschappelijk betrokken bewoners.

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten:

Dinsdag 10 april, 19:30-21:30 uur: Historie en wetenswaardigheden van Culemborg. Een luchtige, educatieve lezing  van Yvonne Jacobs, locatie: Volksuniversiteit West Betuwe, Herenstraat 29.

Zondag 15 april, 14:00-15.30 uur: Een stadswandeling door de historische binnenstad, verzorgd door een van de bevlogen Stadsgidsen. Startpunt: Volksuniversiteit West Betuwe, Herenstraat 29.

Dinsdag 17 april, 19:30-22:00 uur: kennismaking met Culemborgse verenigingen, ondernemers, instanties en organisaties. Het is tevens een netwerkbijeenkomst met als afsluiting een borrel. Locatie: stadhuis van Culemborg aan de Oude Vismarkt.

Wie alle bijeenkomsten heeft bijgewoond, ontvangt een certificaat en een presentje.

Inschrijven kan tot 9 maart ia www.vuwestbetuwe.nl. Deelname kost 10,00 euro. Meer informatie: Volksuniversiteit West Betuwe, telefoon: 0345-650310 of via e-mail:info@vuwestbetuwe.nlwww.vuwestbetuwe.nl.