• Deelnemers aan de eerste dansklas op ORS Lek en Linge

    Lek en Linge

Dansklas geeft extra invulling aan Lek en Linge als cultuurprofielschool

CULEMBORG Na de herfstvakantie kunnen leerlingen van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge opnieuw meedoen aan een speciale dansklas. Het initiatief, dat vorig jaar werd geïntroduceerd, geeft op een vernieuwende manier invulling aan de kunstzinnige en culturele activiteiten op de school.

Er vond al een aantal activiteiten plaats van dans in combinatie met sport en theater, maar waar het aankwam op puur dans was het aanbod nog beperkt. ,,Om door te groeien als cultuurprofielschool, ons te ontwikkelen en steeds meer verschillende dingen aan te bieden, is de dansklas opgezet", vertelt Maxime Kraaij, organisator van de dansklas en tevens docent lichamelijke opvoeding. ,,Toen het idee er was, is het balletje al snel gaan rollen. Een professionele danseres van balletstudio Chantal v.d. Tuin in Culemborg is vorig jaar begonnen met de klassen, en zal dat ook dit jaar gaan doen. De dansstijl is urban/modern, omdat vanuit een enquête onder leerlingen bleek dat daar het meeste animo voor is."

Deelneemster Rosa heeft het dansvirus goed te pakken. ,,Ik dans sowieso al drie keer in de week, maar ik vind het ook heel leuk om binnen school dingen te doen. Vorig jaar mochten we meedoen met de onderbouwproductie en het cultuurfestival." Ook dit jaar wordt er naar een doel toegewerkt, wat voor veel leerlingen een extra trigger is om deel te nemen. ,,Dat we nu mee gaan doen met de wedstrijd Olympic Moves is voor mij een stimulans om weer mee te doen", vertelt Rosa.

Elke donderdag is er één uur dansles. Nieuw dit jaar is dat de danslessen gericht zijn op leerlingen uit de eerste en de tweede klas waarvan het rooster het beste aansluit op de tijden van de dansklas. Tijdens een proefles op 12 oktober kunnen geïnteresseerde leerlingen ervaren of de dansklas iets voor hen is.