Deelnemers gezocht voor lokale digitaalstrijd

CULEMBORG De Grote Digitaalstrijd Rivierenland krijgt ook in Culemborg een editie. Op maandag 4 september kunnen teams van drie personen de strijd met elkaar aangaan over de vraag: wie heeft de beste taal- en digitale vaardigheden? De winnaar van de avond, die plaatsvindt in de raadzaal van het Stadshuis, gaat door naar de Grand Finale in Tiel. De opbrengst van de Culemborgse editie wordt besteed aan studieplekken in Het Weeshuis.

Herman Wevers van Bibliotheek Rivierenland is de organisator van de Culemborgse editie. Hij bedacht de vragen en coördineert de digitale presentatie in samenwerking met Kevin van Blokland en ROC Rivierenland. Het inschrijfgeld - 150 euro voor bedrijven, 75 euro voor stichtingen en 45 euro voor particulieren - wordt geïnvesteerd in fysieke studieplekken. ,,Ondanks dat Culemborg geen studentenstad is, zoeken vele studenten een plek in Het Weeshuis om rustig te studeren. Ook laaggeletterden hebben soms een plek nodig waar ze rustig aan de slag kunnen. Om meer ruimte voor de studenten en laaggeletterden te bieden wil de bieb studieplekken realiseren waar je stil en ongestoord kunt werken", aldus Wevers, die hoopt dat vele deelnemers zich gaan melden voor de Grote Digitaalstrijd.

De avond start met een dictee van Ronald Giphart. Daarna volgt een test van taal en digitale vaardigheden. De jury bestaat uit onder meer oud gemeenteraadslid Claire Vaessen en correspondent van de Culemborgse Courant Tanja Moody. Wevers: ,,Het team van Ebbo de Jong heeft zich al gemeld, daar zijn we heel blij mee. Maar er zijn meer teams nodig, hoe meer hoe beter!"

De Grote Digitaalstrijd vindt plaats op 4 september om 20.00 uur in de raadzaal van het Stadshuis. Aanmelden kan via de www.bibliotheekrivierenland.nl. Publiek is die avond ook van harte welkom. Entree is gratis.