• hacc.nl

Deur op een kier voor geannuleerde Oldtimerdag?

CULEMBORG De 28ste Oldtimerdag op 26 mei had in het Culemborg 700-jaar een bijzonder evenement moeten zijn. 700 in plaats van de gebruikelijke 350 historische auto's zouden voor veel bekijks zorgen in de Culemborgse binnenstad.

door Simon Dijk

Uitgebreidere vergunning- en veiligheidseisen deden het bestuur van de Historische Automobiel Club Cuylenborgh (HACC) teleurgesteld besluiten het evenement te annuleren. Het bestuur van de HACC ziet als reden voor annulering: ,,Een opeenstapeling van aspecten waaronder een veranderde en uitgebreider regelgeving, miscommunicatie tussen instanties, extra werkzaamheden en rapportages, de vernieuwde infrastructuur van de Markt en een gebrek aan o.a. vrijwillige verkeersregelaars." 

De gemeente heeft aangegeven in overleg te willen treden met de HACC om te kijken of er nog alternatieven zijn. Wethouder van Oorschot heeft contact gelegd met de voorzitter van de HACC om dit te bespreken. Dit heeft geleid tot een afspraak tussen de HACC en de gemeente. Deze afspraak vindt maandagmiddag plaats.

Ook Piet van Oort, in 1990 oprichter van deze dag, hoopt op een oplossing. Op Facebook voor Culemborgers stelt hij: ,,Vreselijk jammer. Had niet mogen gebeuren. Actie en interactie bij zo'n groot evenement is voor beide partijen zeer belangrijk en ruim voor tijd tot een akkoord komen. Samen tot een versnelde oplossing komen." Om zo Culemborg 700 tot een feest te maken zoals het zou moeten zijn, menen velen.