• Lysanne Jackson, midden, en Marjorie Bicknese, rechts, beiden lid van
  de werkgroep Partij voor de Dieren Culemborg, roepen samen met Michelle van Doorn, voorzitter Partij voor de Dieren afdeling Gelderland, mensen die willen bijdragen aan dierenwelzijn in Culemborg op contact met hen op te nemen.

  Brigitte Vergouwen
 • Uit de positieve reacties en het enthousiasme van de vrijwilligers is
  de werkgroep Partij voor de Dieren Culemborg ontstaan.

  PvdD
 • De werkgroep Partij voor de Dieren die zich inzetten voor de dierenwelzijn in Culemborg. Niet alle leden staan op de foto.

  PvdD
 • Marjorie Bicknese in actie tijdens de landelijke campagne.

  PvdD

'Dierenwelzijn ondergeschoven kind'

CULEMBORG ,,Binnen Culemborg zijn er veel mooie initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Dierenwelzijn is een ondergeschoven kindje. Wij vinden dierenwelzijn en duurzaamheid belangrijk en willen in Culemborg de mensen bewuster maken van wat hierin de mogelijkheden zijn," start Marjorie Bicknese, lid van de werkgroep van Partij voor de Dieren in Culemborg, haar verhaal.

,,Tijdens de landelijke verkiezingen zijn we met een groep mensen in Culemborg gaan flyeren en hebben we posters opgehangen. Het enthousiasme onder de vrijwilligers was zo groot en de reacties zo positief dat we niet wilden stoppen na de verkiezingen. We willen doorgaan met ons in te zetten voor dierenwelzijn en duurzaamheid," legt Bicknese uit. ,,We hebben sinds kort de werkgroep Partij voor de Dieren voor Culemborg en omgeving opgericht," vertelt Lysanne Jackson, lid van de werkgroep Partij voor de Dieren in Culemborg. Michelle van Doorn, voorzitter afdeling Gelderland en 19e op de lijst van Partij voor de Dieren, vult aan ,,Werkgroepen zijn belangrijk omdat zij dichtbij de mensen staan en alle informatie uit eerste hand krijgt. Ook draagt een werkgroep op een actieve manier rechtstreeks bij aan het vergroten van het bewustzijn met betrekking tot dierenwelzijn."

,,Sleutelwoorden voor onze werkgroep zijn duurzaamheid, mededogen, persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid," somt Bicknese op. Jackson legt uit ,,We kunnen dierenwelzijn niet los zien van onze economie en maatschappij. Met elke beslissing die je neemt, elke euro die je besteedt kan je invloed uitoefenen." De werkgroep wil allerlei activiteiten gaan organiseren zoals lezingen, ondersteunen van de wandelingen in de Redichemsche Waard, Bijbewust Culemborg, het voeren van gesprekken met de gemeente en het Waterschap.

Of ze meedoen aan de gemeenteverkiezingen in maart volgend jaar? ,,Nee, we zijn in januari gestart. Om deel te nemen aan de gemeenteraad moet je voldoende mensen hebben met de juiste kennis die de raadsleden ondersteunen. Mensen die beleidsstukken willen lezen. Dat is nu nog niet het geval," antwoordt Bicknese. Jackson vult aan: ,,Mensen die willen aansluiten bij onze werkgroep zijn van harte welkom. Meer informatie staat op onze Facebookpagina." Van Doorn nodigt andere partijen uit onderdelen uit het partijprogramma van Partij voor de Dieren over te nemen. Van Doorn sluit af met ,,En als het over vier jaar niet geregeld is, gaan we het zelf doen!"

Foto: Lysanne Jackson, midden, en Marjorie Bicknese, rechts, beiden lid van de werkgroep Partij voor de Dieren Culemborg, roepen samen met Michelle van Doorn, voorzitter Partij voor de Dieren afdeling Gelderland, mensen die

willen bijdragen aan dierenwelzijn in Culemborg op contact met hen op te nemen.