• Zonder titel

    Picasa

Dirk Rentmeester exposeert in Culemborg

CULEMBORG De Culemborgse kunstenaar Dirk Rentmeester is in de Betuwe en omstreken een bekende figuur: zijn atelier heeft hij in Vianen en als medeorganisator van de Burense kunstroute is hij een spin in het web van veel culturele activiteiten. Hij woont in Culemborg en daarom nodigde de Roos van Culemborg hem uit voor een tentoonstelling in de reeks Roosexposities.

De opzet is opvallend informeel: in de maand juni is Kattenstraat12, werkplaats voor makers, verrijkt met de schilderijen van de kunstenaar aan muren en in etalages. Zijn werk is divers. Soms abstraherende schilderijen waar de invloed van natuurlijk vormen te zien zijn, dan weer concrete voorstellingen met een geheimzinnige toets. Ook installaties, een heel andere kunstvorm toch, zijn een uitdaging voor de kunstenaar. De foto's daarvan zijn op zich zelf al weer bijzonder.

Zaterdag 15 juni om 16.00 uur is er een presentatie ter plekke in de vorm van een artist 's talk: de kunstenaar vertelt zelf over zijn werk. Kattenstraat 12 is in de weekenden meestal open en door de week kan iedere voorbijganger gewoon binnenlopen. Toegang is gratis aan de Kattenstraat 12, Culemborg, 06-14639959, www.rentmeester-art.eu