• 112Heuvelrug.nl

Diverse aanhoudingen in Culemborg

CULEMBORG Op woensdag 16 november 2016 heeft de politie in Culemborg meerdere personen aangehouden voor verschillende strafbare feiten. Allereerst werden twee minderjarige vrouwen, woonachtig in Culemborg en Houten, in een winkel op de Oude Vismarkt in Culemborg door winkelpersoneel betrapt tijdens het stelen van kledingstukken aldaar. Beiden zijn door het winkelpersoneel aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie.

Korte tijd later ontving de politie een melding van een heterdaad woninginbraak op de Lanxmeersestraat in Culemborg, waarbij de dader zich nog in de woning zou bevinden. Na de woning rondom te hebben afgezet, troffen agenten in de woning een 34-jarige inwoner uit Nieuwekerk, die als verdachte kon worden aangehouden. Bij deze aanhouding werd tevens een diensthond ingezet.

Vrijwel tegelijkertijd met de melding van de heterdaad woninginbraak, ontving de politie een melding van diefstal van gereedschap vanaf een bouwterrein langs de Voet van Oudheusdenlaan in Culemborg. Hierbij zouden drie verdachte personen zijn gezien. Na de komst van de politie volgde een korte achtervolging te voet, waarna één verdachte door agenten kon worden aangehouden op de Spoorstraat in Culemborg. De politie is nog op zoek naar de andere twee verdachten.

Tegen alle aangehouden verdachten zal door de politie een proces-verbaal worden opgemaakt.