• They make the Difference

Documentaire They make the Difference - A Plastic Ocean in De Fransche School

CULEMBORG In de belangwekkende programmaserie They make the Difference biedt de Fransche School organisaties en gerenommeerde sprekers ruimte om te laten zien hoe ze bijdragen aan een beter leefklimaat, milieu of samenleving. Na de succesvolle presentatie en discussiebijeenkomst van Marjan Minnesma, directeur van de Stichting Urgenda, wordt woensdag 22 november om 19.30 uur aandacht gegeven aan het thema 'A Plastic Ocean' .

Een wereldwijd episch avontuur van een documentairemaker en een duiker: terwijl ze de aarde rondreizen ontdekken ze welke schokkende impact plastic heeft op onze oceanen en de zeedieren die er in wonen. In de documentaire die ze daar over maakten onderzoeken ze hoe onze verslaving aan plastic impact heeft op de voedselketen en hoe dat van invloed is op een ieder van ons door middel van nieuwe en het ontwikkelen van menselijk gezondheidsproblemen. Tijdens de expeditie stoten de twee avonturiers op ongebruikelijke wetenschappelijke ontdekkingen, hartverscheurende waarheden en belangrijke oplossingen voor een van de grootste problemen waarmee de mensheid te kampen heeft.

Na het vertonen van de documentaire houdt Maria Westerbos, directeur van Plastic Soup Foundation, een lezing over haar organisatie die een halt wil toeroepen aan de toenemende verontreiniging van de oceanen en zeeën met plastics. Ook vertelt ze hoe je als consument of bedrijf bij kunt dragen aan het voorkomen van de plastic soep in de oceanen en gaat ze daar over in discussie met de zaal. Tickets zijn €15,- per stuk en te verkrijgen via www.theaterdefranscheschool.nl