• Redichemse Waarde

Doe mee met de 1000-soortendag in de Redichemse Waard

CULEMBORG Burgerinitiatief Redichemse Waarde houdt net voor de langste dag van het jaar een activiteit om de aandacht te richten op de waarde van de natuur in het buitengebied van de gemeente Culemborg. Daarbij gaan de deelnemers zoveel mogelijk soorten planten en dieren proberen te vinden in de Redichemse Waard. Tijdens de 1000-soortendag wordt via waarneming.nl/locations/15974/ bijgehouden wat er gevonden, gezien of gevangen wordt en kan iedereen die dat wil online meekijken.

In de avond en nacht gaat men op zoek naar vleermuizen, nachtvlinders en andere nachtdieren. In de vroege ochtend let men speciaal op broedvogels, zoogdieren en worden nachtvlindervallen geleegd. De rest van de dag is voor planten, vlinders, libellen, water- en bodemdieren, mossen, noem maar op.

Praktische informatie:

Datum en tijd 1000-soortendag: 16 juni van 10.00 – 17.00 uur. Zoogdieren-, vissen- en nachtvlinderactiviteiten zullen ook in de avond op 15 juni plaatsvinden. Vogelactiviteiten ook vanaf zonsopkomst op 16 juni.

Centrale locatie: het veld bij het zwemstrand van de Afgraving in de Redichemse Waard (ingang hek tegenover: Achterweg 7, 4101 NW Culemborg). Hier worden soorten opgezocht, vragen beantwoord en gegevens die binnenkomen verwerkt.

Iedereen met interesse in flora en fauna is welkom om mee te helpen en te tellen. Er zijn speciale excursies waaraan men kan deelnemen maar ook gewoon kan komen kijken. De Natuur- en Vogelwacht Culemborg (www.nvwc.nl) is aanwezig met alle werkgroepen (vogels, insecten, zoogdieren, planten en jeugdgroep). In het speciaal worden duikers en sportvissers op om deze dag het onderwaterleven te tellen.

Iedereen met kennis van een bepaalde groep planten of dieren is welkom om een excursie te komen begeleiden en mee te tellen. Meld je hiervoor aan via de organisator. Meenemen: Denk aan stevige wandelschoenen, warme- of regenkleding, fototoestel en verrekijker. Organisator én informatie: Burgerinitiatief Redichemse Waarde / Stefan Claessens (06-45104911 / email: stefan.claessens@gmail.com).

Meer informatie over het gebied: www.facebook.com/Redichemse.Waard/.