• Theo van Dam
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Drie keer staande ovatie voor Mamma Mia! op het KWC

CULEMBORG Leerlingen van het KWC speelden afgelopen week drie avonden de bijzonder goed uitgevoerde musical: 'Mamma Mia!'

Het leek docenten Patrick de Boer en Ralf Spek, begin dit schooljaar, een goed idee om het 65-jarig bestaan van het KWC aan te grijpen om een groot project op te zetten. Het idee voor een musical was snel ontstaan. Dat het enthousiasme voor een feelgood-musical als Mamma Mia! niet alleen te voelen was bij de twee docenten, bleek wel uit de bijna honderd aanmeldingen van leerlingen die hetzelfde enthousiasme deelden. Ongeveer een kwart van deze leerlingen kon – na audities te hebben gedaan – in november starten met repeteren. Zowel vóór als achter de schermen.

Het resultaat van meer dan een half jaar hard werken – en dit allemaal na schooltijd – aan zang, dans en stukken tekst uit het hoofd leren, is fantastisch te noemen. De leerlingen van het KWC hebben de bezoekers voor de musical een heerlijke muzikale en humoristische avond bezorgd. De leerlingen werden op hun beurt beloond met een staande ovatie en luid applaus door de bezoekers. En dat drie avonden op rij.

Burgemeester Gerdo van Grootheest, die bij de premièreavond aanwezig was, vond het een fantastische avond. „Het enthousiasme en de lol die de leerlingen hebben spatten er echt vanaf. Ik vind het echt heel bijzonder dat het KWC dit mogelijk gemaakt heeft, vooral als je kijkt wat de leerlingen allemaal hebben gedaan. De muziek, dans, het programmaboekje ontwikkeld, de technici en zelfs de catering. Ik ben erg trots dat wij een school als het KWC in Culemborg hebben, maar ik ben vooral heel erg trots op de leerlingen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt."