• Mevrouw P. den Hartog van Knotsenburg

    Theo van Dam - Culemborg
  • De heer H. Stoop

    Theo van Dam - Culemborg
  • Mevrouw W. Wiersma

    Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Drie Koninklijke Onderscheidingen in Culemborg

CULEMBORG Burgemeester Gerdo van Grootheest heeft donderdagochtend 26 april drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De dames P. den Hartog Van Knotsenburg en W. Wiersma Warners worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer H. Stoop wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De burgemeester heeft deze drie mensen verrast met een persoonlijk bezoek.

Mevrouw P. den Hartog van Knotsenburg

Philippina den Hartog van Knotsenburg (Zandvoort 1929) is al 65 jaar vrijwilliger bij De Lekzoomruiters in Culemborg. Ze maakt de kantine schoon, is achter de bar te vinden, helpt bij concoursen en valt in waar nodig. Nog steeds staat ze klaar om klussen te doen in en rond het verenigingsgebouw. Ze wordt ook wel de moeder van de vereniging genoemd.

Mevrouw W. Wiersma Warners

Bouwina Wiersma Warners (Groningen 1940) zet zich sinds 2006 in voor Stichting Zorgcentra De Betuwe. Ze begeleidt bewoners naar het ziekenhuis, ondersteunt medewerkers bij dagelijkse activiteiten en haalt en brengt bewoners van en naar de kerkdienst. Verder is ze begeleider bij kleinschalige en grote uitstapjes. Sinds 1990 is mevrouw Wiersma mantelzorger voor haar dochter. Hiervoor heeft ze haar baan opgezegd.

De heer H. Stoop

Hendrik Stoop (Medan Indonesië, 1956) heeft enorm veel betekend voor de damsport. Hij is oprichter van het damtoernooi Brunssum. Dit toernooi is uitgegroeid tot één van de grootste en meest zwaar bezette internationale damtoernooien ter wereld.

In 1986 begon de heer Stoop met de Damschool Culemborg. Dit is de oudste damschool van Nederland. Damvereniging Denk en Zet leverde diverse Nederlandse kampioenen. Jarenlang heeft hij zich belangeloos ingezet bij opleiding, begeleiding van toernooien en in het bestuur bij de plaatselijke Damvereniging Denk en Zet, de Gelderse Dambond en landelijke Koninklijke Nederlandse Dambond. Zijn verdiensten hebben een landelijke en internationale uitstraling.