• ZHZActueel.nl

Drietal vast na 'pinnen'

CULEMBORG Na een melding van verdacht pingedrag en een snelle vluchtrit van Culemborg richting Boxtel, heeft de politie woensdagmiddag drie personen gearresteerd. Het gaat om een man (21) en twee vrouwen (19 en 20 jaar).

Rond 11.30 uur zag alert personeel van de Rabobank aan de Boerenstraat in Culemborg een vrouw bij de pinautomaat een grotere hoeveelheid muntgeld 'pinnen'. Omdat de situatie niet vertrouwd werd, liep een medewerkster naar de onbekende vrouw. Deze vrouw vertrok spoorslag met achterlating van een deel van het gepinde geld. Zij stapte in een personenauto, waarvan de bestuurder direct wegreed. Een medewerker van de bank reed erachteraan en informeerde tussentijds de politie. Agenten namen de achtervolging over. De gevluchte automobilist haalde daarbij meerdere verkeersgevaarlijke toeren

uit op de snelweg.

In samenspel met politiecollega's uit het naastgelegen werkgebied is de gevluchte automobilist tot stoppen gebracht bij Boxtel. Alle drie de inzittenden zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij diefstal of gebruik van mogelijk een gestolen bankpas. De recherche heeft de zaak nu in onderzoek; verdere details voor publicatie ontbreken op dit moment.