• Avri

Duurzaam investeren in Zonnepark Avri Solar

GELDERMALSEN Vanaf 10 september tot 8 oktober hebben inwoners van de 10 Avri-gemeenten exclusief de mogelijkheid om via crowdfunding te investeren in Zonnepark van Avri Solar aan de A15 in Geldermalsen. Voor inwoners is het een interessante manier om op een laagdrempelige wijze te investeren in duurzaamheid. En om mee te profiteren van het rendement van het park. Stichting Greencrowd verzorgt voor Zonnepark Avri Solar de crowdfunding. Greencrowd houdt zich specifiek bezig met de crowdfunding voor duurzame energieprojecten.

De minimale investering is 1 zonnepaneel (€ 250) en er kan in maximaal 16 zonnepanelen (€ 4.000) geïnvesteerd worden. Afhankelijk van de looptijd, is het rendement voor de investeerder 4, 4½ of 5%. Na 8 oktober kunnen ook geïnteresseerden buiten de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel meedoen.

Op de voormalige afvalberg in Geldermalsen realiseerde Avri Solar bv een zonnepark met ruim 34.000 zonnepanelen. Het zonnepark produceert genoeg energie om jaarlijks zo'n 3.000 huishoudens van groene energie te voorzien. Hiermee levert het park een belangrijke bijdrage aan de productie van schone en hernieuwbare energie in Rivierenland en het terugdringen van de uitstoot van CO2.

Avri Solar is een zelfstandige bv. Voor de bouw van het zonnepark zijn geen financiële middelen uit Avri gebruikt. Het zonnepark is al voor 100% gefinancierd. De € 990.000 die via crowdfunding wordt opgehaald wordt gebruikt om de lening voor het zonnepark van het Innovatie- en Energiefonds Gelderland af te lossen.


Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Greencrowd https://greencrowd.nl. Inwoners kunnen ook met vragen ook terecht bij deze stichting via 085 - 040 25 85.