• Simon Dijk
  • Simon Dijk
  • Simon Dijk
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg
  • Theo van Dam - Culemborg

Duurzame buurtendag Lanxmeer inspireert

CULEMBORG Onder het motto 'buurt ontmoet buurt' vierde de ecologische wijk Eva Lanxmeer zondag 27 september haar vijftienjarig bestaan. Bezoekers van duurzame wijken van Goirle tot Taiwan leerden over elkaars initiatieven. Actuele thema's als zorg voor elkaar, lokaal voedsel, straling en circulaire economie stonden centraal. Lokale duurzame energieleveranciers als Thermo Bello en Betuwewind sloten zich er mooi bij aan.

Simon Dijk

Initiatiefneemster van de wijk Marleen Kaptein verwoordt enthousiast: ,,Fantastisch om te zien hoe de visie op de wijk nieuw leven krijgt." Na een periode van opbouw kijkt de wijk nu waar zij staat en richt haar blik op de toekomst. Kan je rekenen op je buren als je ouder wordt en hier wil blijven wonen. Hoe vinden jongeren hun eigen plek. Hoe kan je meer in je eigen voedsel en energie voorzien en meer delen. En wat doe je aan al die straling die jij en je buren produceren?.

Ter plekke boden bewoners van Zutphen zich aan om komend jaar gastheer te zijn van de duurzame buurtendag. In Culemborg is er op 7 november om 11.00 uur een nieuwe wandeling rond 'duurzame voeding dichtbij'. De werkgroep Straling zorgt op 15 november voor een speciale middag om te leren hoe je schade door straling van je mobiel en andere apparaten kan voorkomen. Info: facebook, www.eva-lanxmeer.nl en www.stralendnederland.nl.