Eerste Culemborgse mudrun

CULEMBORG Glibberglijbanen, baggersloten, malse modder en veel hindernissen. Culemborg krijgt deze zomer zijn eerste Mudrun. Alle Culemborgers kunnen mee doen aan de LEK-ker in de Drek Race. Op zondag 28 augustus kan iedereen glijden door de malse modder, klunen door het mais, baggeren door de sloot en zich storten in de blubber. Een mooie ervaring voor teams en als individu. Iedereen die durft krijgt de kans een paar rondes door een zwaar parcours te maken. Voor kinderen vanaf 7 jaar, de F-jeugd en volwassenen.

De LEK-ker in de Drek Race wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door voetbalclub Focus 07. Er is een maximum aan het aantal deelnemers, maar Focus 07 wil alle Culemborgers ook de kans geven hieraan mee te doen. De toegang is voor kinderen €3,- en voor volwassenen €6,-. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop van Focus 07. http://focus07.muta.nl/drek-race.

Voorwaarde is wel dat de deelnemers kunnen zwemmen.

Het parcours van de LEK-ker in de Drek Race wordt uitgezet in de woeste weilanden en het bouwterrein rondom de Focus 07-velden richting Lokkershoek. De start en de finish zijn op het terrein van Focus.

LEK-ker in de Drek Race is een mudrun. Dat is een prestatieloop waarbij je via een parcours verschillende hindernissen neemt, stukken door het water gaat en door de modder kruipt. Je legt de LEK-ker in de Drek Race individueel af. Maar het is wel de bedoeling dat iedereen elkaar helpt en elkaar niet in de weg zit. Het is geen wedstrijd. De prestatie is, dat het lukt om er helemaal doorheen te komen.

De LEK-ker in de Drek Race wordt mogelijk gemaakt door veel fans, en vrijwilligers en bedrijven die veel zwaar werk verzetten.

Info: http://focus07.muta.nl/drek-race of focus07.nl