• Google maps

Eerste lustrum Theater aan de Markt

BEUSICHEM Theater aan de Markt is een evenement op zondag 2 september van 14.00 tot 19.00 uur. Het is een gratis festival voor alle leeftijden, met veel muziek, theatervoorstellingen en cabaret op verschillende locaties op en rond de Markt van Beusichem met zijn muziektent. De locaties zijn de grote kerk aan de Markt, het voormalige gemeentehuis en een preview tent voor cabaretiers naast restaurant het Heerenlogement.


Het festival wordt voor de vijfde keer gehouden en krijgt steeds meer belangstelling. ,,Doordat we een eenmalige subsidie hebben gekregen van €16.000,- van Fruit Delta Rivierenland het Regionaal Investerings Fonds (RIF) kunnen we het evenement dit jaar groots aanpakken, en het festival grote bekendheid geven en zodoende een goede bodem te creëren voor de toekomst. We hopen daardoor ook het theater een boost te geven", vertelt de organisatie.


Het festival wordt een afspiegeling van de brede programmering van theater Heerenlogement. Dat wil zeggen, veel muziek, kleinkunst, cabaret en familievoorstellingen. Ook aanstormend talent krijgt een podium op het festival.


De artiesten die tijdens het festival optreden zijn Jeffrey Foucault en band (USA), Trio Bier (Amsterdam), The Negritos (Argentinië), Meneer Monster speelt de Gruffalo, Dries Bongaerds, Helge Slikker (van Miss Molley and Me), Anne Balou Baartmans, Victor Louis van Es, Kees van Amstel, Roovers en van Leeuwen, Rik Cornelissen (accordeon) en Frank Nielander Saxofoon) en Trio de Kleer.
Verder op de Markt veel leuke kramen met eten en drinken, een informatietent een kinderplein met onder andere een reuze knikkerbaan.


Op www.theaterheerenlogement verschijnt binnenkort het tijdschema.